Category: ‘Прес’

80 локации во мрак за Часот на планетата Земја (ФОТО)

Added by Earth Hour Macedonia on 23rd март 2018 in the category Прес.

Деветта година по ред, Македонија се вклучува во одбележувањето на најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, кога во 20:30 часот по локално време, во период од еден час во мрак ќе потонат над 180 земји и 7000 града ширум светот.Read the complete post »

Овој #EarthHourMK, засади дрво за планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 14th март 2018 in the category Прес.

На 10 дена до одбележувањето на најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, канцеларијата на акцијата во Македонија ја презентира кампањата „Поврзи се со планетата“, преку која граѓаните ќе се запознаат со природните убавини и ендемичната и реликтна флора и фауна во нашата држава.Read the complete post »

И Скопје дел од глобалниот видеоспот за Часот на планетата Земја

Added by Earth Hour Macedonia on 28th февруари 2018 in the category Прес.

Како што започнува одбројувањето до најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, денеска тимот на ова движење официјално го промовираше глобалното видео од светската маркетинг кампања во кое се појавува и инсерт од Скопје!Read the complete post »

Пет начини како да се „поврзете“ со планетата!

Added by Earth Hour Macedonia on 6th февруари 2018 in the category Прес.

Часот на планетата Земја 2018 доаѓа навистина брзо (сабота, 24 март во 20:30 часот по локално време)!Read the complete post »

ИЗВЕШТАЈ НА АКТИВНОСТИ 2016

Added by Earth Hour Macedonia on 26th јуни 2016 in the category Прес.

Здружението за заштита на животната средина ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА Скопје го објави извештајот за активности поврзани со активностите за организирање на акцијата Часот на планетата Земја 2016.Read the complete post »

Одбележан Часот на планетата Земја во Македонија!

Added by Earth Hour Macedonia on 20th март 2016 in the category Прес.

Големото одбележување на Часот на планетата Земја во Македонија стана хит низ целиот свет!Read the complete post »

66 локации ќе потонат во мрак за Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 18th март 2016 in the category Прес.

Седма година по ред, Македонија се вклучува во одбележувањето на најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, кога во 20:30 часот по локално време, во период од еден час во мрак ќе потонат над 178 земји и 7000 града ширум светот.Read the complete post »

Моќна македонска реклама за Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 9th март 2016 in the category Прес.

На 10 дена до најголемата светска еколошка акција кога во едночасовен мрак ќе потонат преку 7000 града во над 170 држави, организацијата на Часот на планетата Земја во Македонија официјално го промовираше македонскиот видеоспот за акцијата за 2016 година.Read the complete post »

Македонија во светската реклама за Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 15th февруари 2016 in the category Прес.

Како што започнува одбројувањето до најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, денеска тимот на ова движење официјално го промовираше глобалното видео од светската маркетинг кампања во кое се појавуваат и неколку инсерти од Македонија!Read the complete post »

Прослави го Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 28th март 2015 in the category Прес.

ПРОЧИТАЈ ГИ ИНСТУКЦИИТЕ (ЗАДОЛЖИТЕЛНО) СО КЛИК ТУКА!

Неколку часа нѐ делат од еколошкиот мрак за Часот на планетата Земја!

ПОСЕТИ ЈА ЦЕНТРАЛНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА НА УЛИЦА МАКЕДОНИЈА ИЛИ ИСКЛУЧИ ГИ СВЕТИЛКИТЕ ВО ТВОЈОТ ДОМ!

Дали и ти ќе ја одбележиш нашата акција? Испрати ни фотографија или видео на следниот линк: http://earthhourmk.org/isprati-foto/

1. Испратете фотографии на [email protected] или видео на [email protected]

2. Доколку материјалот го надминува лимитот на прикачување, испратете ги материјалите преку wetransfer.com na [email protected] или [email protected] соодветно!

3. Користете ги ознаките ‪#‎EarthHourMK‬ или ‪#‎ТвојатаМоќ‬ доколку прикачувате ваши фотографии на социјалните мрежи!

МАКЕДОНИЈА, ВКЛУЧИ СЕ ВО АКЦИЈАТА И ИСКЛУЧИ ГИ СВЕТИЛКИТЕ!